Nye elaftaler med Energi Danmark og NRGI Elhandel A/S

Til beboere som betaler a conto el til Boligforeningen.

Boligforeningen har pr. 1. januar 2023 forhandlet nye el aftaler med Energi Danmark og NRGI Elhandel A/S, el-aftalerne vedrører de beboere som betaler a conto el til boligforeningen.

Pr. 1. januar 2023 er aftalerne på variabel pris. Afdelingen har en hoved måler som fordeler strømmen ud til jeres bi-målere, elprisen skifter time for time. På Energi Danmark og NRGI Elhandel A/S hjemmesider er det muligt, at følge elpriserne.

Gennemsnitsprisen er pr. 21. november 2022 kr. 4,28 pr. KWH, men vær opmærksom på, at prisen ændres løbende. Vi skal for god ordens skyld gøre dig opmærksom på, at årsregnskabet for el bliver afregnet på gennemsnitsprisen for hele afdelingen i regnskabsperioden.

Har du ikke allerede været inde og justere dit aconto beløbet, kan det forhøjes ved at kontakte boligforeningen.

Her er en række sparreråd som kan bruges af alle beboer i Boligforeningen.

Gode råd til hvordan du kan holde din el udgift nede i din husstand.
1. Skift dine glødepærer ud med LED-pærer. De er dyrere i indkøb, men til gengæld holder de i meget længere tid og bruger mindre energi.
2. Fyld vaske- og opvaskemaskine helt op, før du sætter dem i gang.
3. Undgå at tv, computer og musikanlæg står på standby og bruger strøm. Du kan for eksempel købe en el-spareskinne, som selv slukker for strømmen, når der bruges under 20 W eller når apparaterne er på standby.

Der er også nogle gode råd til hvordan du holder varmeforbruget nede.

1. Hold en ens rumtemperatur i boligen. Hold den samme temperatur i de rum, hvor døren ikke er lukket. Da en radiator, som er tændt, vil skulle kompensere for de radiatorer, som ikke er tændt.
2. Du bør overveje, om du kan leve med en lavere temperatur i din bolig. Normalt siger man, at 21 grader er passede i opholdsrum. Temperaturen bør dog ikke være laver end 17-18 grader, da det øger risikoen for skimmel.
3. Du bør undgå, at temperaturen svinger for meget. Sluk ikke for varmen, når du sover. Det kræver mere af din varmekilde at opvarme et koldt rum, fordi du har haft slukket for varmen, end blot at holde en konstant temperatur.
4. Luft ud 2-3 gange om dagen ved at lave gennemtræk i 5-10 minutter. Lad ikke bare et enkelt vindue stå på klem i flere timer i de kolde måneder. Det vil afkøle vægge og andre overflader og så kræver det langt mere tid og energi at få temperaturen op igen.

Du kan med meget små justeringer sænke dit forbrug af vand.
1. Luk for vandet, når du børsten tænder.
2. Fyld vaske- og opvaskemaskine helt op.
3. Sørg for, at vandhaner og toiletter ikke løber. Kontakt varmemesteren, hvis de gør. Et toilet, der løber, bruger mellem 275 og 550 liter vand i døgnet og kan koste op til ca. 13.740,00 om året.
4. Sluk for vandet, mens du sæber dig ind og prøv at tage korte bade.

Aktuelt fra Afd. 1 Dybbølvej

Website af Hoeks.dk - Digitalt bureau Århus