Den huslejefinansierede råderet sættes på pause

Den huslejefinansierede råderet sættes på pause – foreløbig indtil 1. april 2024

Mulighederne for at modernisere køkken og bad ved hjælp af den kollektive og individuelle råderet (huslejefinansieret) er for en periode sat på pause!

Hovedbestyrelsen i Boligforeningen 10. marts 1943, har besluttet, at mulighederne for at få moderniseret primært køkken og badeværelse via den huslejefinansierede råderet (huslejefinansieret modernisering), er sat på pause, foreløbig frem til den 1. april 2024.

Når et køkken eller bad moderniseres via huslejefinansierede råderet, betyder det, at boligafdelingen låner de penge, som det nye køkken koster, af boligforeningen. Det har været en god og billig finansieringsmodel så længe det varede. Boligforeningens egenkapital er grundet kursudviklingen på obligationsmarkedet blevet så udhulet at boligforeningen ikke har råd til at fortsætte med denne ordning længere.

Derfor er det nødvendigt at sætte den huslejefinansierede råderet på pause foreløbigt frem til 1. april 2024 – for at give tid til at finde en ny model for moderniseringer via kollektiv råderet som ikke undergraver vores økonomi og samtidig sikrer at I som beboere kan modernisere jeres boliger.

Vi er naturligvis opmærksomme på, at denne beslutning får stor indvirkning på beboernes muligheder for at modernisere deres bolig.

Derfor vil vi gerne understrege, at det fortsat er muligt at benytte sig af egenfinansieret råderet til at modernisere sin bolig – herunder køkken, badeværelse.

Med denne ordning har beboeren selv pengene op af egen lomme eller finder selv en anden finansieringsmulighed. Forbedringer efter denne ordning godtgøres inden for moderniseringens levetid (typisk 10 år) ved fraflytning.

Har du spørgsmål til indholdet i denne mail, er du velkommen til at kontakte administrationen.

OBS: Ansøgninger om huslejefinansieret råderet der er fremkommet til administrationen senest den 15. marts 2023 indenfor administrationens åbningstid færdigbehandles, efter gældende retningslinjer

Med venlig hilsen

Boligforeningen 10. marts 1943

Nyheder fra Boligforeningen

Website af Hoeks.dk - Digitalt bureau Århus