Den huslejefinansierede råderet er stadig suspenderet, nu frem til 1. april 2026

Hovedbestyrelsen i Boligforeningen 10. marts 1943, har besluttet, at mulighederne for at få moderniseret primært køkken og badeværelse via den huslejefinansierede råderet (huslejefinansieret modernisering), er suspenderet, foreløbig frem til den 1. april 2026.

Mulighederne for at modernisere køkken og bad ved hjælp af den kollektive og individuelle råderet (huslejefinansieret) er derfor ikke mulig frem til den 1. april 2026

Når et køkken eller bad moderniseres via huslejefinansierede råderet, betyder det, at boligafdelingen låner de penge, som det nye køkken koster, af boligforeningen. Det har været en god og billig finansieringsmodel så længe det varede. Boligforeningens egenkapital er de seneste år blevet så udhulet, at boligforeningen ikke har råd til at fortsætte med denne ordning længere.

Derfor er det nødvendigt at sætte den huslejefinansierede råderet på pause foreløbigt frem til 1. april 2026.

Vi er naturligvis opmærksomme på, at denne beslutning får stor indvirkning på beboernes muligheder for at modernisere deres bolig.

Derfor vil vi gerne understrege, at det fortsat er muligt at benytte sig af egenfinansieret råderet til at modernisere sin bolig – herunder køkken, badeværelse.

Med denne ordning har beboeren selv pengene op af egen lomme eller finder selv en anden finansieringsmulighed. Forbedringer efter denne ordning godtgøres inden for moderniseringens levetid (typisk 10 år) ved fraflytning.

Har du spørgsmål til indholdet i denne mail, er du velkommen til at kontakte administrationen.

Med venlig hilsen

Boligforeningen 10. marts 1943

Nyheder fra Boligforeningen

Website af Hoeks.dk - Digitalt bureau Århus